Bivak

Bivak 

Wat is bivak?

Een Chirojaar zit boordevol activiteiten: knotsgekke spelletjes op zondagmiddag, een uitstapje, een weekend en tal van andere activiteiten. Maar het bivak is één van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste en meest leuke activiteit van het chirojaar!

Het hele jaar wordt hiernaar uitgekeken en wordt er met de afdeling aan gewerkt. Een goede groepsgeest, teamwork, discipline, humor en enthousiasme zorgen er immers voor dat iedereen zich vertrouwd voelt met zijn afdeling en zich op kamp ten volle amuseert.

Elk jaar trekken we er met de hele Chirogroep op uit, overnachten we in tenten (of in gebouwen voor de jongste onder ons),  en kunnen we steeds genieten van een lachwekkend thema.

10 dagen lang zijn we van huis weg, moeten we niet naar school, kunnen we ons uitleven met vrienden en leren we dingen ontdekken waarvan we dachten dat ze niet eens bestonden. Iedereen maakt kennis met de natuur, leert kaart lezen, amuseert zich met allerlei leuke activiteiten en nog veel meer!

Kortom op kamp gaan met de Chiro is een ongelofelijke ervaring en voor geen geld ter wereld te missen!!!

 

Waar gaan we dit jaar?

In 2020 zouden we op buitenlands bivak in Tsjechië gaan, maar door de Coronamaatregelen kan dit niet doorgaan. We gaan dit jaar op binnenlands bivak op de KSA van Roy.